1. Τι είναι το μικροβίωμα;

Το μικροβίωμα είναι η δεξαμενή όλων των μικροοργανισμών που ζουν φυσικά πάνω και μέσα στο σώμα μας. Τα περισσότερα από αυτά ζουν στο έντερο, αλλά πολλά ζουν και σε άλλα σημεία του σώματος, όπως στο δέρμα, στην ρινική κοιλότητα κλπ. Όλοι αυτοί οι μικροοργανισμοί αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 50% του συνολικού αριθμού των κυττάρων στο σώμα μας.

Η συντριπτική πλειοψηφία των μικροοργανισμών του μικροβιώματος είναι αβλαβή και απαραίτητα για εμάς και την υγεία μας (προβιοτικά). Όταν αυτά είναι σε ισορροπία μιλάμε για Συμβίωση.

Μερικοί όμως μικροοργανισμοί είναι παθογόνοι και επιβλαβής, όταν εμφανίζονται σε συγκεντρώσεις στο σώμα μας που δεν είναι οι φυσιολογικές. Σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για Δυσβίωση.

2. Δεν έχω προβλήματα με το δέρμα μου, πρέπει να πάρω προβιοτικά;

Ναι. Σου το προτείνουμε.

Τα προϊόντα ΒΑΚ προσφέρουν εξισορρόπιση στο δέρμα μας και δημιουργούν τις συνθήκες για μια ισορροπημένη συμβίωση όλων των μικροοργανισμών που βρίσκονται σε αυτό και των κυττάρων της επιδερμίδας μας. Συνήθως τα άτομα με συγκεκριμένα προβλήματα στο δέρμα τους θα δουν γρήγορα αποτελέσματα με τα προϊόντα BAK. Ωστόσο, ακόμα και αν δεν αντιμετωπίζετε συγκεκριμένα προβλήματα, είναι λογικό να ενισχύετε συνεχώς το μικροβίωμα σας για να διατηρείτε την ισορροπία του, καθώς τα προβλήματα της επιδερμίδας συχνά σχετίζονται με ανισορροπίες.

3. Γιατί ζωντανά βακτήρια;

Τελευταίες έρευνες υπογραμμίζουν ότι η υγεία και η εμφάνιση του δέρματος συσχετίζεται με την ισορροπία του μικροβιώματος του δέρματος. Τα ζωντανά προβιοτικά βακτήρια στα προϊόντα μας έχουν επιλεγεί ειδικά για να βοηθήσουν στις ανισορροπίες που μπορεί να οδηγήσουν σε ξηρό, ερεθισμένο και με κνησμό δέρμα, ερυθρότητα, σπυράκια και ακαθαρσίες.

4. Είναι επικίνδυνα τα βακτήρια;

Το ότι όλα τα βακτήρια είναι επικίνδυνα είναι μια από τις μεγαλύτερες παρεξηγήσεις της εποχής μας. Από τα εκατομμύρια των γνωστών βακτηρίων που υπάρχουν, στο επιστημονικό πεδίο έχουν βρεθεί λίγα που είναι παθογόνα. Η συντριπτική πλειονότητα των βακτηρίων που ζουν πάνω και μέσα στο σώμα μας είναι ακίνδυνα και απαραίτητα για τη βασική ανθρώπινη φυσιολογία, όπως η πέψη της τροφής μας, η λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος και η δημιουργία ενός προστατευτικού φραγμού στην επιδερμίδα μας.

5. Είναι τα προϊόντα BAK Skincare ασφαλή για την υγεία;

Ναι.

Τα προβιοτικά βακτήρια γαλακτικού οξέος, όπως αυτά που χρησιμοποιούμε, αποτελούν φυσικό μέρος του δέρματος και του σώματος και επίσης αποτελούν σημαντικό μέρος του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Όταν εφαρμόζονται επιπλέον, υποστηρίζουν και συμπληρώνουν τη φυσική ποικιλότητα του μικροβιώματος μας.

Τα προβιοτικά μας στελέχη βρίσκονται στη λίστα QPS της ΕΕ (Πιστοποιημένο τεκμήριο ασφάλειας) και στο «GRAS» των ΗΠΑ – Ασφαλή Προϊόντα.

Επιπλέον, όλα τα προϊόντα είναι φυσικά, βιολογικά και χωρίς αρώματα.

6. Μπορώ να χρησιμοποιώ τα προϊόντα ενώ είμαι έγκυος ή θηλάζω;

Ναι.

Όλα τα προϊόντα ΒΑΚ μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού. Είναι φυσικά προϊόντα. Τα ΒΑΚ Skincare προϊόντα είναι αποτελεσματικά προϊόντα που είναι καλά για εσάς χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία του δέρματος ή του σώματός σας.

7. Πώς τα BΑΚ καλλυντικά συνδυάζονται με άλλα προϊόντα;

Η φιλοσοφία μας για την περιποίηση της επιδερμίδας περιστρέφεται γύρω από τα προβιοτικά και είναι το να χρησιμοποιούμε λίγα, αλλά αποτελεσματικά προϊόντα. Αυτό σημαίνει ότι με τα προϊόντα ΒΑΚ συνιστούμε να μην χρησιμοποιείτε περισσότερα από ένα ή δύο προϊόντα ως πλήρη πρωινή και βραδινή ρουτίνα.

Εάν, ωστόσο, εξακολουθείτε να θέλετε να χρησιμοποιήσετε και άλλα προϊόντα ως συμπλήρωμα του BAK, μπορείτε να το κάνετε. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι πολλά παραδοσιακά προϊόντα περιποίησης δέρματος έχουν βάση το νερό και επομένως περιέχουν συντηρητικά που προστίθενται και απενεργοποιούν τα βακτήρια. Σας συνιστούμε λοιπόν να περιμένετε όσο το δυνατόν περισσότερο (κατά προτίμηση 40 λεπτά) μεταξύ των προβιοτικών προϊόντων ΒΑΚ και των παραδοσιακών, προκειμένου τα βακτήρια να ισορροπήσουν στο δέρμα.

 

8. Μπορώ να χρησιμοποιώ τη σειρά των προϊόντων ΒΑΚ Oil παρόλο που έχω λιπαρό δέρμα;

Ναι μπορείς.

Για λιπαρές επιδερμίδες συνήθως συνιστάται ένα “” ξηρό λάδι “”, ένα λάδι που απορροφάται γρήγορα.

Ειδικά το λάδι Jojoba, το οποίο χρησιμοποιούμε στα περισσότερα προϊόντα, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για άτομα με σπυράκια, ακαθαρσίες και λιπαρό δέρμα. Είναι ένα φυσικό λάδι.

 

 

9. Πρέπει να διατηρήσω το προϊόν στο ψυγείο;

Τα PROBIOTIC προϊόντα μας περιέχουν ζωντανά βακτήρια και θα πρέπει να γνωρίζετε την ημερομηνία λήξης. Όταν τα Probiotic BAK προϊόντα αποθηκεύονται στο ψυγείο επεκτείνεται η διάρκεια ζωής των ενεργών γαλακτοβάκιλλων μέχρι την ημερομηνία λήξης του προϊόντος, χωρίς να χάσει την αποτελεσματικότητα του.

Όταν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το probiotic προϊόν, μπορείτε να το αποθηκεύσετε σε θερμοκρασία δωματίου για ~ 3 μήνες χωρίς να χάσει επίσης την αποτελεσματικότητα του. Πριν ανοίξετε το προϊόν διατηρήστε το στο ψυγείο.

Tα POSTBIOTIC προϊόντα δεν αποθηκεύονται στο ψυγείο, αλλά σε θερμοκρασία δωματίου.