Bak. Προβιοτικά προϊόντα με ενεργούς γαλακτοβάκιλλους από τη Δανία ΒΑΚ REDNESS PROBIOTIC SKINCARE

Το μικροβίωμα του δέρματος στην ερυθρότητα

Διαβάστε περισσότερα εδώ

To μικροβίωμα του δέρματος στην Ερυθρότητα

Τα παράσιτα Demodex βρίσκονται στο ανθρώπινο μικροβίωμα – και είναι μέρος της κοινότητας των μικροοργανισμών της επιδερμίδας. Ενώ το Demodex folliculorum βρίσκεται φυσιολογικά στο δέρμα, εμφανίζεται συχνά σε μεγαλύτερους αριθμούς σε άτομα με Δερματική Ερυθρότητα. Επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι η παρουσία του Demodex σε αφθονία μπορεί πιθανώς να προκαλέσει ανοσοαπόκριση σε άτομα με Ερυθρότητα και ότι η φλεγμονή που προκαλείται σχετίζεται με τα παράσιτα αυτά.

Η συσχέτιση του Demodex folliculorum με την Ερυθρότητα φαίνεται να συνδέεται επίσης με το παθογόνο βακτήριο Bacillus oleronius. Σε μια μελέτη από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας, διαπιστώθηκε ότι το B. oleronius διέγειρε φλεγμονώδη απόκριση στο 79 τοις εκατό των ασθενών της μελέτης με υποτύπου 2 (βλατινώδης φλυκταινώδης) ροδόχρου ακμή (J Med Microbiol. 2014 Feb;63 (Pt 2):258-262.- Correlation between serum reactivity to Demodex-associated Bacillus oleronius proteins, and altered sebum levels and Demodex populations in erythematotelangiectatic rosacea patients : Stanisław Jarmuda 1, Fred McMahon 2, Ryszard Żaba 1, Niamh O’Reilly 2, Oliwia Jakubowicz 1, Ashling Holland 2, Andrzej Szkaradkiewicz 3, Kevin Kavanagh 2.)

Επίσης έχει βρεθεί ότι υπάρχει συσχέτιση του βακτηρίου Staphylococcus epidermidis, με την ανάπτυξη της Ερυθρότητας, όταν ο αριθμός τους ξεπερνάει τα όρια στα οποία βρίσκονται φυσιολογικά στο δέρμα.

Τέλος έχει βρεθεί ότι συχνά η υψηλή θερμοκρασία του δέρματος των ατόμων με Ερυθρότητα του προσώπου μπορεί να είναι ένας πιθανός παράγοντας για την τόνωση της ανάπτυξης των παθογόνων βακτηρίων και ως εκ τούτου να  για να προκαλέσει ανωμαλίες του δέρματος όπως φλύκταινες.

Η ανισορροπία στο μικροβίωμα του δέρματος και η μικροβιακή δυσβίωση της επιδερμίδας προκαλεί, έκκριση τοξινών, έκκριση πρωτεασών, προσκόλληση των παθογόνων μικροβίων  στην κυτταρική επιφάνεια των κερατοκυττάρων. Τα παθογόνα βακτήρια ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα επάγοντας την παραγωγή κυτοκινών, όπως IL13 και, ως εκ τούτου, την έναρξη της φλεγμονής.

Probiotic Lactic Acid Bacteria (LAB)

 

Η Lactobio πραγματοποίησε μελέτη, η οποία έδειξε μια μέση μείωση 62% στις φλύκταινες, ενώ το 71% των ατόμων είχαν λιγότερες φλύκταινες μετά από 28 ημέρες χρήσης.

Η μελέτη έγινε χρησιμοποιώντας τους γαλακτοβάκιλλους Lactobacilus plantarum LB244R® και Lactobacilus plantarum LB356R® και τα αποτελέσματα φαίνονται στην Εικόνα 2.

 

Εικόνα 2: Επιβίωση του L. Plantarum LB244R® σε ανθρώπινο δέρμα (κάτω βραχίονα). Δείγματα από την επιφάνεια του δέρματος που λαμβάνονται με βρεγμένα αποστειρωμένα βαμβακερά επιχρίσματα.

Ο χρόνος T=0 είναι αμέσως μετά την εφαρμογή του Bak PROBIOTIC SKINCARE που περιλαμβάνει LB244R®. Δεν ανιχνεύθηκαν LAB στο δέρμα πριν από την εφαρμογή.

Η επιβίωση του  L. Plantarum LB244R®  προσδιορίζεται ως ποσοστό σε σχέση με τον αριθμό των LAB τη στιγμή της εφαρμογής. Εμφανίζονται αποτελέσματα για 3 ανεξάρτητες δοκιμές.

Το LB244R® επιβιώνει για τουλάχιστον 8 ώρες στο ανθρώπινο δέρμα.

 

 

ΑΞΙΩΣΕΙΣ

 

ΒΑΚ REDNESS PROBIOTIC SKINCARE

Eνάντια στην Ερυθρότητα

  • Live Lactobacilus plantarum LB356R®, ένα νέο απομονωμένο προβιοτικό βακτήριο γαλακτικού οξέος με την ειδική λειτουργικότητα να συσσωματώνεται με παθογόνα βακτήρια και να παράγει αντιμικροβιακά πεπτίδια. Τα προβιοτικά βακτήρια συμβάλλουν στην ενίσχυση της ανοσοποιητικής ικανότητας, ενεργοποιούν και βελτιώνουν την ανανέωση και την ποιότητα του δέρματος και βελτιώνουν τον φραγμό του δέρματος σταθεροποιώντας τις σφιχτές συνδέσεις.
  • Live Lactobacillus plantarum LB244R®, ένα νέο- απομονωμένο προβιοτικό βακτήριο γαλακτικού οξέος με την ειδική λειτουργία να αναστέλλει την ανάπτυξη του Staphylococcus aureus. Τα προβιοτικά βακτήρια συμβάλλουν στην ενίσχυση της ανοσοποιητικής ικανότητας, ενεργοποιούν και βελτιώνουν την ανανέωση και την ποιότητα του δέρματος και βελτιώνουν τον φραγμό του δέρματος σταθεροποιώντας τις σφιχτές συνδέσεις.
  • Κραμβέλαιο, jojoba, ηλίανθο και έλαιο τριανταφυλλιάς για τη βελτίωση της κατάστασης του δέρματος και την αναγέννηση των δερματικών φραγμών.
  • Το λάδι Jojoba ως μαλακτικό αποτελεσματικό για το λείο δέρμα και την επούλωση των ερεθισμών, μαλακώνει το ξηρό, τραχύ και ξεφλουδισμένο δέρμα. Περιέχει βιταμίνες Ε, Α και D. Περιέχει επίσης τα μέταλλα χρώμιο, χαλκό και ψευδάργυρο, καθώς και ωμέγα 6 και 9 λιπαρά οξέα.
  • Το κραμβέλαιο έχει φυσική υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε και Κ, και ευεργετική αναλογία ωμέγα-3 προς ωμέγα-6 λιπαρά.
  • Το λάδι αγριοτριανταφυλλιάς έχει φυσική υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες Α και C
  • Το ηλιέλαιο έχει φυσική υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε και Κ.
  • Τοκοφερόλη (βιταμίνη Ε) ως αντιοξειδωτικό και για την δέσμευση των ελεύθερων ριζών, η τοκοφερόλη βελτιώνει την περιποίηση του δέρματος, μειώνει τις γραμμές και αποτρέπει την πρόωρη γήρανση του δέρματος