Καλλυντικά με προβιοτικά: γιατί τα χρειάζεται το δέρμα μας;

Η νέα τάση στη δερματολογία είναι η εξισορρόπηση του μικροβιώματος στο δέρμα, που μπορεί να φέρει θεαματικά αποτελέσματα τόσο στην υγρασία του, όσο και στην αντιμετώπιση προβλημάτων όπως ερεθισμοί, ερυθρότητες, ρυτίδες και σπυράκια.

Το μικροβίωμα είναι το σύνολο των βακτηρίων που έχουμε στο σώμα μας και μπορούν να επηρεάσουν την υγεία μας θετικά ή αρνητικά, αναλόγως με το αν υπάρχει ισορροπία και τα καλά βακτήρια υπερτερούν των κακών. Κι ενώ πριν δύο δεκαετίες, το μικροβίωμα ήταν άγνωστη λέξη ακόμη και για την επιστημονική κοινότητα, πλέον τη γνωρίζουμε καλά, κυρίως μέσα από το γαστρεντερικό μας σύστημα, το οποίο ξέρουμε ότι φιλοξενεί πάνω από 100 τρισεκατομμύρια βακτηρίων και μυκητών.

Το μικροβίωμα, όμως, δεν αφορά μόνο το γαστρεντερικό, αλλά και άλλα μέρη του σώματός μας, όπως πνεύμονες, μάτια κ.ο.κ., με το δέρμα να έχει επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο.

Τι συμβαίνει στο δέρμα μας;
Καταρχάς, αν σκεφτούμε ότι το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας, καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να το προστατέψουμε και αντίστοιχα, πόσο σημαντικό είναι το μικροβίωμά του, το οποίο έχει την ικανότητα να καταπολεμά τα κακά βακτήρια που ερχόμαστε σε επαφή, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί τη φυσική μας άμυνα. Τα βακτήρια διεγείρουν επίσης τις σφιχτές συνδέσεις του δέρματος, μειώνοντας τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές.

Πρέπει, λοιπόν, να φροντίσουμε το μικροβίωμα του δέρματός μας, καθώς όταν δεν βρίσκεται σε ισορροπία, αυτό που παρατηρούμε είναι ξηρότητα, σμήγμα, σπυράκια, ερεθισμούς κ.ο.κ. και γενικότερα ένα δέρμα που δεν αναδεικνύει τη λάμψη και την ομορφιά μας.

Τι μπορούμε να κάνουμε;
Εκτός από το να προστατεύουμε το δέρμα μας από τον ήλιο, να τρεφόμαστε σωστά με πολλά φρούτα, λαχανικά, προβιοτικές και πρεβιοτικές τροφές, να κοιμόμαστε καλά, να αποφεύγουμε το τσιγάρο, το αλκοόλ, να προσέχουμε τα σκληρά προϊόντα περιποίησης και τα σαπούνια που χρησιμοποιούμε, μπορούμε να το βοηθήσουμε με τα κατάλληλα πρωτοποριακά προϊόντα που μπορούν να εξισορροπήσουν το μικροβίωμα του δέρματος.

H νέα σειρά δερμοκαλλυντικών προϊόντων BAK Probiotic Skincare από τη Δανία έχει καταφέρει ακριβώς αυτό, αφού είναι η μοναδική που περιέχει Ενεργούς Γαλακτοβάκιλλους πού βοηθούν στην εξισορρόπηση του μικροβιώματος του δέρματος και με τους συγκεκριμένους τύπους LAB (Lactobacillus plantarum) χαρίζει αντιφλεγμονώδη δράση στο δέρμα, εμποδίζοντας την ανάπτυξη των παθογόνων οργανισμών που εποικίζουν την επιδερμίδα και μπορεί να οδηγήσουν σε ακμή, ερεθισμούς, κοκκινίλες και γήρανση.

Η σειρά περιλαμβάνει δύο κατηγορίες προϊόντων:

ΔΕΡΜΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ

ΒΑΚ ACNE prone skin Serum & Oil

Μειώνει εμφανώς τα σπυράκια, φαγέσωρες, βλατίδες αποκαθιστώντας το μικροβίωμα του δέρματος, προσφέροντας μια όμορφη και απαλή επιδερμίδα.

ΒΑΚ – ATOPIC Skin Serum

Μειώνει τον ερεθισμό, τον κνησμό, το ξηρό και ατοπικό δέρμα.

BAK REDNESS Oil

Μειώνει την ερυθρότητα και τον ερεθισμό στο πρόσωπο και το σώμα, χωρίς να ξηραίνει.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ

BAK – Cleanser

Καθαρίζει αποτελεσματικά την επιδερμίδα, χωρίς να ξηραίνει το δέρμα

BAK – DAY CARE Oil & Dry Skin Serum

Για καθημερινή ενυδάτωση και υγιή επιδερμίδα με εξισορροπημένο μικροβίωμα. Μειώνουν τις ρυτίδες.

Συγκεκριμένα, τα καλά βακτήρια της σειράς έχουν τη δυνατότητα:

• Να βελτιώσουν το ξηρό και ερεθισμένο δέρμα

• Να μειώσουν τα σπυράκια

• Να μειώσουν τη ερυθρότητα

• Να αντιμετωπίσουν τα επιβλαβή βακτήρια

• Να ενισχύσουν τις λειτουργίες του φραγμού του δέρματος και να δημιουργήσουν δυνατούς συνδέσμους μεταξύ των κυττάρων που αποτρέπουν την επίθεση από βλαβερές ουσίες

• Να μειώσουν τις ρυτίδες

• Να αυξήσουν την υγρασία του δέρματος

• Να προωθήσουν την απώθηση των νεκρών δερματικών κυττάρων

• Να σχηματίσουν μεταβολίτες που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα του ίδιου του δέρματος

Όλα τα προϊόντα BAK Probiotic Skincare είναι φυτικά, βιολογικά και vegan και χωρίς συντηρητικά και αρώματα. Παράλληλα είναι πολύ αποτελεσματικά για την υγεία της επιδερμίδας και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλους τους τύπους δέρματος, από ενήλικες και παιδιά, ενώ είναι μια καλή εποχή να τα δοκιμάσετε, προετοιμάζοντας το δέρμα σας για τις σκληρές συνθήκες του χειμώνα.

Βρείτε όλα τα προϊόντα BAK Probiotic Skincare εδώ.
Instagram account:  bakskin_gr

Οι Lactobacillus plantarum έχουν απομονωθεί στη Δανία από την Lactobio A/S και προστατεύονται από patent application. Τα προϊόντα παρασκευάζονται στη Δανία και έχουν κερδίσει βραβεία καινοτομίας.